Koppeltherapie

Koppeltherapie legt de nadruk op relationele problemen binnen een koppel. De gesprekken vinden in het bijzijn van beide partners plaats.

Tijdens de gesprekken trachten we samen met het koppel enerzijds te zoeken naar verbinding anderzijds te werken aan de problemen die ze hebben. Als de partners er niet (meer) in slagen om binnen hun relatie om te gaan met problemen zoals steeds weerkerende conflicten, communicatieproblemen, verlies van vertrouwen in de andere, vreemdgaan, verandering in de seksualiteit, omgaan met ziekte of mentale problemen bij de partner, … kan koppeltherapie hier een mogelijkheid voor zijn.

Tijdens de gesprekken is het niet de bedoeling om op zoek te gaan naar waarheden, naar wie gelijk heeft en wie niet, maar wel naar nieuwe betekenissen waar elke partner zich in kan vinden. Hiervoor doet de therapeut beroep op de mogelijkheden van beide partners om samen een nieuwe weg uit te stippelen opdat er opnieuw evenwicht kan ontstaan.

Tijdens de therapie wordt er van beide partners een grote engagement gevraagd. Het is daarom belangrijk dat beide partners samen op gesprek komen, om samen op zoek te gaan naar de oorzaak van de problemen om er dan vervolgens samen een oplossing voor te zoeken.

Binnen een relatie is communicatie heel belangrijk, we blijven zoeken naar manieren om elkaar te begrijpen. Uit onze ervaringen leren we dat een communicatieprobleem aan het begin kan liggen van een relatiecrisis. Daarom is het vinden van de “juiste” manier van communiceren een grote uitdaging voor veel koppels. Soms sluipen de problemen een relatie heel langzaam binnen en loopt het op een bepaald punt mis.

Wanneer relatieherstel  uitblijft en het toch tot een breuk zou komen, is het belangrijk dat je jezelf niet vergeet. Heel wat onbekende emoties en verdriet komen op je af. Samen kunnen we dan uitzoeken wat je nodig hebt om terug in balans te komen en de draad van je leven opnieuw op te rapen.

THERAPIEËN & COACHING

 Psychotherapie & coaching

Koppeltherapie

Kindertherapie

CONTACT

Tel: ‭+32 484 55 59 65‬

Sebila ÖZTÜRK
sebila@yadelim.be
Steenakker 36
3600 Genk

Zehra YILDIRIM
zehra@yadelim.be
Stationsstraat 109
3665 As